Recept som ger dig både energi och mättnad!

Marinerad kyckling på romansalla
1 person ger 2 stycken raps.
Ingredienser
1-2 kycklingfiléer beroende på storleken på bröstfilén.
2 msk majonäs
1 tomat
1 näve hackad salladslök
1 näve gurka skurna i mindre bitar
1 näve selleri skurna i nmindre bitar
2 romansalladsblad
1 msk riven parmesan (gärna av god kvalitet så smaken framhävs)
2 msk kärnor från granatäpple (frysta eller färska)
Marinad till kycklingen
1,5 msk kallpressan olivolja
1 msk vitvinäger eller äppelcidervinäger
1 msk tamarin
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta
Krydda efter smak. Jag brukar variera.
Ex 1: paprikapulver, salt, peppar, rosmarin, koriander
Ex 2: curry, gurkmeja, salt peppar, ingefära (färsk riven), citronsaft
Tillagning
1) Skär kycklingen i små bitar och lägg dem i en plastpåse.
2) Rör ihop marinaden och häll den i påsen med kycklingbitarna.
3) Massera in marinaden i kycklingen och låt den stå i minst 30 minuter. Gärna över natten om tid finns.
4) Stek kyckling på medelvärme (för hög värme kan göra kycklingen torr)
5) Hacka grönsakerna och riv osten.
6) Fördela allt till 2 potioner.
7) Lägg kyckling på romansalladen, därefter majonäsen och sedan resten av grönsakerna.
8) Toppa med granatäpple och Parmesan

Cheesecake med mangosmak á la Jeanette
10 personer
Botten består av en nötmix:
100 g russin (blötlagda)
125 g mandel
50 g cashewnötter
0,75 dl kokosflingor
Zest från 1-2 limefrukter
En nypa salt
En knivsudd vanilj (ej vaniljsocker utan vaniljstång eller pulver)
Gör så här:
Blötlägg russinen i en skål på sidan om.
Lägg mandel och cashewnötter i en mixer/matberedare och mixa till den storlek du vill ha.
Lägg sedan i resterande ingredienser. Häll av vattnet från russinen och lägg även i dem. Mixa allt tills du får den konsistens du önskar ha i botten. Tänk att den ska ha ett tuggmotstånd så den får inte bli för slät.
Mangokrämen:
Grekisk yoghurt eller annan krämis yoghurt efter smak.
Mango fryst.
Hur mycket utav varje beror på hur mycket du vill lägga ovanpå nötbotten och hur stark mangosmak du önskar.
Gör så här:
Ta fram den frysta mangon ca 1 timme innan du ska göra smeten så den hinner tina lite. Det gör det lättare att mixa frukten med yoghurten samt att mangosmaken framhävs mer.
Mixa yoghurt och mangon till en slät smek som Gelato glass.
Servera i en skål eller glas.
Lägg nötmixen i botten. Fyll på med mangomixen och toppa med något efter smak. Här använder jag passionsfrukt.
Detta är en supergod dessert utan tillsatt socker. MUMS!!!


Chiapudding med mangopulver, toppat med passionsfrukt!
1,5 dl kokosmjölk
1 msk chiafrön
1 tsk mangopulver
1 passionsfrukt
Gör så här:
Vispa ner mangopulvret i kokosmjölken. Häll därefter i chiafröna och rör om. Låt stå i ca 5 minuter så fröna börjar svälla. Rör om igen.
Ställ sedan in blandningen i kylen.
När det är dags att äta den toppar du chiapuddingen med passionsfrukten eller något annat du gillar.
Denna frukost är både mättande och supergod. Kan även ätas som ett mellan mål om det är lång tid mellan lunch och middag.
Tips!
Det finns många olika fruktpulver så välj något som du gillar. Gäller även topping. Det jag gillar med mangopulvret är att det ger en god smak, men det ger även hallonpulver.
Jag köper mina pulver från Rawfoodshop. Ekologiska och bra priser men det går även att köpa vissa smaker i mataffären men då till ett lite högre pris.