Enkla tips för en hälsosammare vardag!
Medveten Hälsa har som mål att inspirera och guida andra att göra hälsosamma och medvetna val för att uppnå mer balans och energi i vardagen.
Här hittar du inspiration för hela dig – allt från recept till enkla tips om hur du kan välja att leva sundare.
Bli medveten om din hälsa du också!


Stekta grönsaker med Lax eller Kyckling
Detta är en av mina favoriter. Enkelt och gott.
I detta fall visar jag två alternativ men man kan ju använda sig av vad som helt egentligen. Se bara till att du får i dig någon form av protein och inte bara kolhydrater.
Första bilden är stekt lax med rotfrukter.
Jag skär laxen i mindre bitar och marierar den oftast med olivolja, sesamolja, riven ingefära, citron, citronpeppar, lite honung och sesamfrön. Låter laxen få ligga i marinaden medan jag steker grönsakerna.
I detta fall har jag använt mig av potatis från dagen innan, broccoli, morötter och lök. Jag stekar allt i smör och saltar lite lätt för att ta fram grönsakernas smaker.
När grönsakerna nästan är klad lägger jag i laxen och steker på medelvärme. Jag vill inte att fisken blir överstekt och hård.
Till detta gör jag en egen så av yoghurt, citron och gräslök, kryddad med salt och citronpeppar. Vill du ha en annan sås så gör din favorit 🙂
Andra bilden är kyckling med grönsaker.
Här har jag använt mig av gårdagen kycklingben där jag har tagit bort benet så jag får mindre kycklingbitar.
Grönsaker till detta är zuccini, salladslök, morötter, paprika som jag steker på samma sätt som med laxätten.
Därefter lägger jag i kycklingen som redan är färdigmarinerad från dagen innan och låter allt värmas på medelvärme.
Serverar detta med en klick majonäs som jag köper från Skuggans Café i Långtora. Egengjord med olika smaker. Min favorit är Sriracha-majon. Inte för starkt utan lagom och tillför en härlig smak till maträtten eller så gör du din egen sås 🙂