Kostrådgivning

green and red healthy foodKostrådgivning 55 minuter

Är du ute efter att få tips och råd när det gäller din kosthållning oavsett vad du har för målsättning, då rekommenderar jag kostrådgivning. Vi går gemensamt igenom dina kostvanor för att se vilka förändringar som kan eller bör förändras för att du skall uppnå ditt/dina mål. En hälsoanalys ingår.

Hälsoanalysen tar cirka 20 minuter och kan bokas separat. Med hjälp av Tanitavågen får vi fram siffror på din vikt, fett- och muskelprocent. Därefter följer en individuell rekommendation kring hur fördelningen ska se ut för att du ska må bra. Vi räknar även ut midje- och höftkvot för en BMI-indikation.  Tanitavågen ska ej användas av personer med medicinska inplantat ex pacemaker, abnormt högt blodtryck, eller någon hjärtsjukdom.

Kom-i-gång paket, tre träffar á 55 minuter

1. Hälsoprofil
Vid första träffen tittar vi på hur din livssituation ser ut samt nuvarande kosthållning. Vi diskuterar vad du vill förändra eller uppnå och hur du för en matdagbok. Tillsammans tar vi fram en individuell hälsoplan med realistiska och konkreta mål. Vi gör en kroppssammansättningstest där vi mäter vikt, fettprocent och ger en uppskattad muskelmassa. Denna mätning är din startpunkt.

2. Kostrådgivning
Vid kostrådgivningen analyserar vi din matdagbok som du har fört sedan första träffen. Därefter lägger vi tillsammans upp en individuellt anpassad kostplan utifrån dina förutsättningar, behov och önskemål. Du får användbara recept, tips och råd.

3. Uppföljning / Motionsplanering
Vi går igenom dina framsteg och resultat. Analyserar snedsteg och motgångar. Gör justeringar vid behov. Vi tittar på dina motionsvanor och lägger upp ett träningsprogram anpassat efter din livssituation.

grönsakskorgStore Check

Har du svårt att komma välja eller hitta bra produkter i mataffären? Vad ska du uppmärksamma för att kunna välja bra produkter? Boka en tid för Store check så följer vi med dig till affären och hjälper dig att välja rätt bland alla matvaror.

För mer information kontakta jeanette@medveten-halsa.se

Lämna ett svar